Evet yıllardır öğrenmek ve yapmak istiyordum. Bu güne kısmetmiş. Ama kolay.
Efendim önce krema(kaymak) alıyoruz.
Bu kaymağı geniş bir kaba alıp başlıyoruz hamur yoğurur gibi yoğurmaya. Bir süre sonra suyunu salmaya başlıyor. Bu suyu süzüp musluğun altında yoğurmaya devam ediyor ve aynı zamanda yıkamaya başlıyoruz. Yıkama suyu iyice durulunca tereyağımız hazır demektir.
Ben bir kısmını tuzladım diğer kısmını da sade bıraktım. Ve buzluğa koydum. Kullanacağım kadarını buzluktan çıkartıp kullanıyorum. Bu sayede taze kalıyor. Lezzetide süper oluyor. tavsiyerim. ede
3 yorum:
hımm, beyaz tereyağ :)) Kaymaktan böyle yapıldığını ilk duyduğumda çok şaşırmıştım. ama artık bal ile bide cevizle hairka birşey oluyor kahvaltılarda:)elien sağlık canım.
Teşekkürler. Ben artık marketten aldığım tereyağları yiyemez oldum bu lezzetten sonra.
helal olsun gerçekten .. tereyağı yapmak beceri ister diyim..ellerine sağlık canım..
Yorum Gönder