4 Ağustos 2011 Perşembe

KÖZLENMİŞ PATLICANLA KARNIYARIK

Patlıcanı ve patlıcanla yapılmış hertür yemeği çok severim. Hele birde fesleğenle pişmişse. En sevdiğim çeşidi ise karnıyarıktır.
Şimdiye kadar hep kızartırdım patlıcanı. Ama közleyerek yaptım bu sefer hem hafif, hem kolay, hem daha sağlıklı hem de daha güzel geldi. Bir de psikolojik olarak daha rahat yiyiyorsunuz kendinizi suçlu hissetmeden (kilolarınıza karşı).
Vesselam ben sanki daha çok beğendim közlenmiş patlıcanla yapınca karnıyarığı.
Malzemeler aynı. sadece patlıcanları közlüyoruz. Yanına da pilav, yoğurt(sanki cacık olsa daha iyi olacaktı ama neyse),salata
İşte fotograflar

10 yorum:

dedi ki...

öncelikle ellerinize sağlık efendim tabiki paylaşabilirsiniz ramazan namazlarını ne kadar çok kişiye duyurursak o kadar güzel olur.

Aktuelmoda dedi ki...

Ellerinize sağlık.ben de hep öyle yapıyorum,gerçekten öyle hafif oluyor ki,yemesi daha keyifli oluyor,sevgiler..

xcelis dedi ki...

bende patlıcanı sadece bu şekilde seviyorum işte =) Ellerine sağlık pilavda çok yakışmış yanına afiyetler olsun

TALA (BIRAKTIĞIM İZLER) dedi ki...

La teşekkürler hemen paylaşıyorum allah razı olsun

TALA (BIRAKTIĞIM İZLER) dedi ki...

Aktüelmoda cım kesinlikle daha keyifli seninde ellerine sağlık

TALA (BIRAKTIĞIM İZLER) dedi ki...

Bizim evde pilav makarna mutlaka oluyor. Çalışma hayatından kalan bir alışkanlık işte

suhuba dedi ki...

Ellerine sağlık eminim çok güzel olmuştur.

TALA (BIRAKTIĞIM İZLER) dedi ki...

Evet shuba tavsiye ederim.

yemyeşildeniz dedi ki...

bayılırım patlıcan yemeklerine, ellerine sağlık. vaktim varsa ben de közleyip yapıyorum karnıyarığı. kızartmak daha kolay tabi ama böylesi çok daha sağlıklı. sevgiler

TALA (BIRAKTIĞIM İZLER) dedi ki...

Yemyeşildeniz Közmatik diye bir şey var pazardan almıştım onunla kolay oluyor közlemek hem ocakta az batıyor onunla yapıyorum ben.