Patlıcanı ve patlıcanla yapılmış hertür yemeği çok severim. Hele birde fesleğenle pişmişse. En sevdiğim çeşidi ise karnıyarıktır.
Şimdiye kadar hep kızartırdım patlıcanı. Ama közleyerek yaptım bu sefer hem hafif, hem kolay, hem daha sağlıklı hem de daha güzel geldi. Bir de psikolojik olarak daha rahat yiyiyorsunuz kendinizi suçlu hissetmeden (kilolarınıza karşı).
Vesselam ben sanki daha çok beğendim közlenmiş patlıcanla yapınca karnıyarığı.
Malzemeler aynı. sadece patlıcanları közlüyoruz. Yanına da pilav, yoğurt(sanki cacık olsa daha iyi olacaktı ama neyse),salata
İşte fotograflar
10 yorum:
öncelikle ellerinize sağlık efendim tabiki paylaşabilirsiniz ramazan namazlarını ne kadar çok kişiye duyurursak o kadar güzel olur.
Ellerinize sağlık.ben de hep öyle yapıyorum,gerçekten öyle hafif oluyor ki,yemesi daha keyifli oluyor,sevgiler..
bende patlıcanı sadece bu şekilde seviyorum işte =) Ellerine sağlık pilavda çok yakışmış yanına afiyetler olsun
La teşekkürler hemen paylaşıyorum allah razı olsun
Aktüelmoda cım kesinlikle daha keyifli seninde ellerine sağlık
Bizim evde pilav makarna mutlaka oluyor. Çalışma hayatından kalan bir alışkanlık işte
Ellerine sağlık eminim çok güzel olmuştur.
Evet shuba tavsiye ederim.
bayılırım patlıcan yemeklerine, ellerine sağlık. vaktim varsa ben de közleyip yapıyorum karnıyarığı. kızartmak daha kolay tabi ama böylesi çok daha sağlıklı. sevgiler
Yemyeşildeniz Közmatik diye bir şey var pazardan almıştım onunla kolay oluyor közlemek hem ocakta az batıyor onunla yapıyorum ben.
Yorum Gönder