Efendim dün bizim ufaklıkların canı mangal istedi -onlar mangal istedi ama hava yağmurlu ve apartmanda oturuyoruz ne mümkün-
Bende yarın ızgara yaparız diye söz verdim.
Etleri Süt, az yağ, bol kekik ve tuz ile bir gece önceden marine ediyoruz. Ertesi gün bir et, bir biber, bir soğan, -burda Zeki ve Metin ikilisi anarak bir kapıcı demek istiyorum- olacak şekilde çöp şişlere diziyoruz.
Tavayı ocağın en büyük gözüne koyup iyice kızdırıyoruz ve başlıyoruz pişirmeye. Ben domatesleri en son pişirdim ki tavaya suyunu bırakmasın. İşte ızgaranın fotoromanı :)
25 Şubat 2011 Cuma
21 Şubat 2011 Pazartesi
BİR PAZAR KAHVALTISI
Akrabalarla bir kahvaltı yaptık geçenlerde. kurbandan kalan etlerdende yaptık kahvaltıda. işte fotograflar.
Bir avuç güneşle veda ediyorum bugünlük. Günlük güneşlik günler dileğiyle.
Bir avuç güneşle veda ediyorum bugünlük. Günlük güneşlik günler dileğiyle.
19 Şubat 2011 Cumartesi
MİNİCİK PEMBE YELEK
Örmesi çok çok basit. 3 ilmekle başlayıp istediğniz uzunluğa gelince düz örgü yapıp kolu kesiyorsunuz. arka örülüp kol kesildikten sonra başlananın tersi şekilde eksiltme ile yelek bitiyor.
İlgili yelek bir bebek mevlüdünde hediye gitti. yanında saç bandı ile birlikte. İyi günlerde kullansınlar.
İlgili yelek bir bebek mevlüdünde hediye gitti. yanında saç bandı ile birlikte. İyi günlerde kullansınlar.
16 Şubat 2011 Çarşamba
BROKOLİ SALATASI
Yapımı çok kolay ama lezzeti çok güzel. Bir otelde yedim iki hafta önce bu salatayı. Beş yıldılı bir otelde bula bula bunu mu buldun diyeceksiniz ama lezzetliydi gerçekten. Ancak şunu da belirtmeden geçemeyeceğim ilgili otelin aşçıbaşının kızının yorumu benim salatamın daha güzel olduğu yolunda idi. oğlumun doğum gününde de yapmıştım. çok beğenilmişti.İşte tarif
Havuç ve Brokoliyi haşlıyorsunuz. Ben tencereye önce havuçları koyup iki taşım kaynadıktan sonra brokolileri atıyorum. Çok yumuşamadan alıyorum ocaktan. Sarımsak(slaş doğruyoruz), yağ, limon dan oluşan bir sos hazırlıyoruz. Ve Közlenmiş kırmızı biberleri (konserve) hiç yıkamadan doğruyoruz ki sosuda salataya geçsin Sonra hepsini karıştırıyoruz. Afiyet olsun.
.
Havuç ve Brokoliyi haşlıyorsunuz. Ben tencereye önce havuçları koyup iki taşım kaynadıktan sonra brokolileri atıyorum. Çok yumuşamadan alıyorum ocaktan. Sarımsak(slaş doğruyoruz), yağ, limon dan oluşan bir sos hazırlıyoruz. Ve Közlenmiş kırmızı biberleri (konserve) hiç yıkamadan doğruyoruz ki sosuda salataya geçsin Sonra hepsini karıştırıyoruz. Afiyet olsun.
.
15 Şubat 2011 Salı
PAZAR PAZAR ÇAKIRLAR
Kafiye güzel oldu. Ama fotograf az. Makine eşimin elinde olunca biraz cimri davranıyor. Pazar günü Çakırlarrdaydık . Güzel bir kahvaltı yaptık.
14 Şubat 2011 Pazartesi
MEVLİD KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN.
|
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)