30 Haziran 2011 Perşembe

MAHKEME

İlk kez mahkemeye çıktım bugün. Bize ait olmayan bir borç için açılan dava nedeniyle. İlginç bir deneyim oldu. Yağız Emre yerinde durmadı mübaşir sessiz ol falan diyecek oldu. Sağolsun Hakime hanım mübaşiri uyardı Onun dokunulmazlığı var bırak istediğini yapsın dedi. Bizimkide duruşma salonunda ayak basmadık yer bırakmadı sağolsun. Allah başka sebeplerle düşürmesin oraya.

Sonuç klasik erteleme. Karşı taraf delillerini toplayacakmış. tabi bana karşı değil diğer davalı tarafa karşı.

Hakime hanım çok kibar ve anlayışlıydı. Getir evrakları bilirkişiye kalmadan çözelim bu işi dedi. Çıkışta davacı taraf beni gideceğim yere kadar bıraktı El sıkıştık. Sizinle ilgili değil ama yapmak zorundaydık falan filan.

Konunun bana faydası ise kat mülkiyet kanunu, 20. maddesini, b bendini öğrendim. Apartman genel masraflarına( boya,bakım, güncelleme gibi) herkesin mülkün metrekaresine göre katılması gerektiğini öğrendim. Evler için belki bir sorun olmayabilir ama işyerleri için bilinmesi gereken bir madde. Mesela bizim dükkan 10 metrekare bir yer. Ve apartman boya bakım masraflarına ölçümüz kadar katılmamız gerekiyormuş. Binanın diğer katları 100 metrekare falan.güzel düşünülmüş. Öğrenmiş oldum.

Hayırlısı allahtan inşallah.

29 Haziran 2011 Çarşamba

MİRAC KANDİLİ

Kandiliniz mübarek olsun. Allah dualarınızı ibadetlerinizi kabul etsin inşallah.

26 Haziran 2011 Pazar

GUACAMOLE

bundan 6 ay öncesine kadar avokado yemeyen bir insandım. Ama şimdi Guacamole sayesinde haftada 2-3 kez yapıyor ve bir tabağı tekbaşıma bitirebiliyorum

Malzemeler
1 adet Avokado
1/2 adet limon
2 diş sarımsak
1 büyük domates
1 baş kurusoğan
tuz

Avokadoyu sarımsak ve limon ile iyice ezerek koyu bir sos kıvamına getiriyoruz. içine doğradığımız domates ve soğanları katıyoruz ve afiyetle yiyiyoruz.







Ben ayrıyeten yağ koymuyorum zaten avokado yağlı.

Tarifi nerden aldığımıda belirtmek lazım gelirse Exec. Chef Musa BOZKIR dan. Eşim olurda kendileri.

Birde dışı siyah olan avokadoların sanki lezzeti daha iyi gibi geldi bana. Tercih sizin.

Yapanlara afiyet olsun.

GERİ GELDİM

Nerdeyse 1 aydır bilgisayarım arızalı idi. Çok şükür sonunda yapıldı. Bakalım hayırlısı. Okumaktan yazmaya zaman kalırsa yeni postlarda görüşmek üzere

2 Haziran 2011 Perşembe

REGAİP KANDİLİ

Regaib Kandilimiz Mübarek Olsun!

Sabahın bütün hayrı, günün bütün hayrı mübarek üç ayların bütün hayrı üzerinize olsun. Dertleri de sizden uzak olsun.

Ey Rabbimiz! Fırtınalı bu hayatta bizleri yalnız bırakma... Bizim Senden başka sığınacak limanımız yok. Senden başka çalacak kapımız da yok.

Sen bu gece çalacağımız kapından bizleri elimiz boş gönderme!
Bu gecenin sabahında affedilmiş ve günahsız olarak uyanmamızı nasip et.