19 Ağustos 2011 Cuma

ANNELİKTEN İSTİFA ETTİM

Evet geçen akşam yani çarşamba akşamı annelikten istifa ettim.

Büyük oğlum 12 yaşında ergenlik merdivenlerini yeni yeni tırmanmaya başladı. Maaşallah çeneside küçüklüğünden beri kuvvetlidir. Son günlerde iyice antremanlı mubarek. ben bir söyleyene kadar kendileri beş lafı düşünüp, zihninde sıralayıp,dilinden döküveriyor.
Birde pazarlık huyumuz vardır. sen bir verirsin anında üç ister. Sen beş istersin daha laf bitmeden bir vermek için pazarlığa başlamıştır. Limitleri yüksek tutup istiyorum ne isteyeceksem ya da düşük tutup teklif ediyorum vereceklerimi.

Küçük oğlumsa 2,5 yaşında. Efendim kendilerine 2 yaş sendromunda. olmadık yerde ağlamalar, Aslan gibi kükremeler, bağımsızlığını ilan etmeler, huysuzluklar, kaprisler, kıskançlıklar vesaire vesaire.

E oruç olunca insanın dayanma katsayısı düşüyor. En sonunda Çarşamba akşamı İftar vakti sabır stoklarımın sonuncusunu da kullanınca olanlar oldu. Ve ben ANNELİKTEN İSTİFA ETTİM.

Orucumu açtım. Kahvemi aldım salona geçtim. Yemeklerini yemelerini söyleyip onları mutfakta bıraktım. Gizliden gizliye de izledim kendilerini.

büyük oğlan kardeşinin tabağındakileri küçülttü. Meyve suyu verdi. Bitirince ağzını sildi. Kendi doyunca masayı topladı. (Bunları görünce benim içim cız etmeye başladı zaten.)

Sonra başladık ATV de Sınav filmini seyretmeye ve sonunda çocuklardan birinin kanser olan annesi okulun bahçesinde ölünce ben çeşmeleri açtım. Çünkü bende annemi doktor kontrolüne götürürken kollarımda kaybettim. Meme kanseriydi kendisi.

Oğlum geldi bana sarıldı. Öptü. Beraber ağladık.

Ve benim istifa olayımda böylelikle sona erdi. Sonradan başlarına kaksamda istifanı kabul etmedik ki diyerek işi cıvıttılar.

Ve tekrar döndüm annelik görevime.

19 yorum:

neval dedi ki...

erkek evlat ne tatlıdır,ama anneyi en çok da üzendir.

yemyeşildeniz dedi ki...

oyy kıyamam ya, ben de duygulandım bak şimdi. Annene Alah rahmet eylsin tatlım, çocuklarına uzun ve hayırlı ömürler versin inşallah.

Duygu dedi ki...

Okurken çok duygulandım.Allah anneciğinizin mekanını cennet eylesin.Annelikten istifa ancak sözde olabiliyor değilmi, istifa durumunda bile izlenmiş bıcırıklar..:)Çocuk büyütmek müthiş bir duygu olsada, zahmetli ve oldukça sabır isteyen bir iş...Annelerin hakkı ve emeği katiyen ödenemez...

bırtutamkekik dedi ki...

canımm benim:))

bizim böyle bir lüksümüz yokki:)
istesekte istifa edemeyiz:)
sızlanırız dertleniriz ama yine onlarsız aslaa:)
rabbim onlara uzun ömür versin...
hayırlı evvlat olsunlarda gerisi de hayatın tadı tuzu zaten...
anneciğine Allah,tan rahmet diliyorum:(
mekanı cennet olsun...
sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Annen icin cok üzüldüm, benim de anneannem
Akcigerkanseriydi:(( allahtan rahmet diliyorum.
Bazen benimde istifa edesim geliyo,ama ne mümkün.
Ömürlük meslek. Senin ogullarin öyleymis, iyiki kiz
olmamislar yani:)) üstüne üstlük bide cadi oluyolar. Bende
birtane 3yasinda kiz mevcut.

Noblesse dedi ki...

okurken gözlerim doldu inan, Allah birbirinizden hiç ayırmasın sizi.

güzel şeyler dükkanı dedi ki...

:)) ne güzel olmuş :) ergenlerle uğraşmak gerçekten sabır istiyor.2-3 yaş arası gerçekten çok zorluyorlar.ama biz türk aileleri fazla korumacı davranıp çocukları sıkıyoruz galiba..ne güzel bakmış kardeşine çok hoşuma gitti.ne güsel bi tablo olmuşsunuz.Allah ağzınızın tadını bozmasın.sorunlarımız bunlar olsun yeterki :)kolaylıklar diliyorum..

TALA (BIRAKTIĞIM İZLER) dedi ki...

Neval, Yemyeşildeniz, Duygı, Bir tutan kekik, Şerife, Noblese, Güzel şeyler dükkanı

Hepinize ayrı ayrı yorum yapmak isterdim. Ama o kadar duygulandımki anonim bir mesaj yazsam çok daha iyi olacak.

Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz ve dualarınız için. Allah sizlerden razı olsun. Hepimize hayırlı evlatlar versin inşallah.

prenses annesi dedi ki...

annene allah rahmet eylesin. mekanı cennet olsun..
ben daha anne olamadım. ama en kısa zamanda inşallah. allah herkese hayırlı evlat versin

TALA (BIRAKTIĞIM İZLER) dedi ki...

Allah razı olsun yaren cim. Allah gönlüne göre versin inşallah.

Unknown dedi ki...

Allahım çocuklaramıza saglıklı,mutlu ve uzun ömürler versin.ama bazen insanı çileden çıkarıyorlar maalesef.

birbenvarbendeniceri dedi ki...

canınm yaa..ben de bugünlerde istifa kararı alıp alıp vazgeçiyorum. benim cadı da 28 aylık, çok zorluyor beni bugünlerde...hele de mübarek ramazan ayında daha bir zor oluyor, Rabbim affetsin...Annene Rabbim gani gani rahmet versin inşallah, sana evlatlarınla uzuuuun bir ömür versin..

TALA (BIRAKTIĞIM İZLER) dedi ki...

Evet Eylem çileden çıkartıyorlar. Amin inşallah hepimizin evlatlarına.

TALA (BIRAKTIĞIM İZLER) dedi ki...

Birbenvarbendeniçeri allah razı olsun.

Gülgün dedi ki...

Canım annene Allah rahmet eylesin, çok acı bi durum olmuş kollarında kaybetmen, cadılara gelince valla hiç şaşırmadım erkek çocuğu annesi olarak benim de çileden çıktığım çok zaman oluyor, hele tek olunca saracak başka yer olmayınca paso bana sarıyor, sabır taşının kırıldığı yerde ise geliyor oda cezaları, üzülmüyormuyum üzülüyorum ama taviz yok olumlu etkileri çok oluyorrrr...

moonlıght dedi ki...

Allah rahmet eylesin bende ablamı meme kanserinden kaybettim :( ablam vefat ettiğinde 40 annem yaşındaydı ve ablama son nefesine kadar annem bebekler gibi baktı ve istifa etmek aklının ucundan bile geçmedi sanırım :( Keşke bizde bizim annelerimiz kadar özverili ve sabırlı olabilsek Rabbim bize sabır ve sağlık versin inşallah...

TALA (BIRAKTIĞIM İZLER) dedi ki...

Gülgün allah razı olsun. Ahh ahh sabır taşı çatlıyor gerçekten bazen. Allah bize kolaylık versin.

TALA (BIRAKTIĞIM İZLER) dedi ki...

moonlight allah rahmet eylesin ablana. Bende annemi meme kanserinden kaybettim. Annenin ellerinden birkez de ben öpüyorum. Belki zamanla oluruz bizde kim bilir.

♥pemb€sinti♥ dedi ki...

Allah rahmet eylesin annene canım.. Onlar aklımıza gelince çeşmelerin akmaması mümkün değil.. Allahım evlatlarını bağışlasın sana..